מתכון בולגרי מסורתי לשנה החדשה

31/12/2011

ЧЕСТИТА НОВА ГОДИНА 2012

 

מצרכים: 1קג' קמח,1 כוס מים,3 כפות שמן,1,5 כפות חומץ תפוחי עץ, 1חבילה חמאה, 300ג' גבינה בולגרית,100ג' גבינה לבנה קשה,5-6 ביצים, כף 1 יוגורט, קורט אבקת אפיה, קורט מלח

הכנה:מערבבים את המים, החומץ, מלח, שמן, ביצה 1 והקמח לשים בצק רך בינונית. לשים עד שיוצאות בועות. משאירים בצד לפחות 20 דקות. מפרידים לחלקים כפיתות ומורחים עליהם חמאה ושמים שלשה שלשה כדי לרדד. מכל אחד מרדדים עלה דק כשחותכים את הקצוות שלו לפני ששמים בתבנית. מהגבינה הבולגרית, הגבינה הלבנה, 4 ביצים, אבקת האפיה והיוגורט עושים את המילוי. מורחים בנדיבות את התבנית בחמאה מומסת ומניחים בה את העלה הראשון. מכסים במילוי.כשמסדרים את מחצית העלים שמים את המזלות. מפזרים אותם בצורה שווה בתבנית וממשיכים את הסידור של עלים ומילוי, עד שמסיימים את הבניצה. משאירים 2-3 כפות מהמילוי שאליו מוסיפים את הביצה האחרונה. מערבבים היטב ומורחים בתערובת את העלה העליון. מצפים את הבניצה ביתרת החמאה ואופים עד שתזהיב

עבור לתוכן העמוד