חלווה לחנוכה

מסורת מבולגריה, מהבית שלי ושל משפחתי
14/12/2009

2 כוסות קמח

כוס 1 שמן

2 כוסות מים

כוס 1 סוכר

שמים על אש בינונית בסיר עבה את השמן והקמח ובוחשים כל הזמן, עד שהצבע של העיסה מתחיל להשחים, כמעט חום בצבעו.  בסיר אחר מרתיחים את המים עם הסוכר ונותנים לזה לרתוח זמן לא ארוך.  כשהקמח עם השמן מגיעים לצבע הרצוי, שופכים בזהירות את סירופ הסוכר - הכל מתחיל לרתוח ולבעבע בסיר ויוצאים אדים מרובים.  בשוך האדים, מערבבים היטב עד שמתקבלת עיסה חלקה וטעימה מאד.  אפשר לעשות צורות שונות ולהגיש לשולחן או גם ללא צורות, ההתנפלות על זה מובטחת.

בתיאבון

 

עבור לתוכן העמוד