עוגיות לפורים-רוסקיטס די אחשו

30/01/2010

בטו בשבט (היום) לא היו מאכלים מיוחדים, פרט לפירות יבשים, אגוזים ופירות ארץ ישראל - תפוזים, מנדרינות וחרובים. אך לפורים המסורת דרשה רוסקיטס די אחשו והנה מתכון של דודתי בטי ז"ל.

לבצק - 1 קמח אוסם (תופח מאליו), 2 כוסות קמח רגיל, 1 חב' חמאה (100 גרם), 1/2 מרגרינה ללא מלח, 3/4 כוסות סוכר, 1/4 כוס מיץ תפוזים, 3 ביצים, ווניל, קליפת תפוז מגוררת.  מערבבים את הכל לבצק אחיד ומאחסנים במקרר ליום אחד.

 

המילוי נעשה משקדים טחונים (עם הקליפה החומה), הרבה סוכר, חלב, קליפת לימון מגוררת. הכל מערבבים לדיסה די סמיכה.

מרדדים את הבצק וחותכים לרבועים, באמצעיתם שמים מהמילוי, ומגלגלים לצורת קרואסון מעוגל.  אופים בתנור בינוני עד שיזיהב

עבור לתוכן העמוד