לקוח מספר הבישול: סיפור בולגרי - מהמטבח של סבתא ויקטוריה, בהוצאת "ידיעות אחרונות"
מאת: ענת אחירון ואורית חמיאל.
ספר מומלץ אבל המתכון הוא באחריות המחברות!
חומרים לבצק:
2 כוסות קמח מנופה
150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
2 כפיות סוכר
כרבע כוס חלב
קורט מלח
ניתן להשתמש גם בבצק מוכן - עלים או פילו
חומרים למלית (מתאים ל-1 ק"ג בצק):
3 כוסות חלב
מיכל שמנת מתוקה לקצפת (250 סמ"ק)
3 כפות גדושות קמח רגיל
הכנה:
מערבבים את כל חומרי המלית בסיר על אש קטנה. יש לבחוש ללא הפסקה באותו כיוון, עד קבלת מירקם אחיד וחלק. מניחים את המלית עד שתתקרר.
מרדדים עלה בצק לעובי של כחצי סנטימטר ומניחים על תחתית של תבנית משומנת היטב.
אופים בתנור שחומם עד 170 מעלות כ-15 דקות,עד להזהבה חלקית של התחתית. מקררים.
משטחים מעל את המלית הקרה ומכסים בעלה בצק נוסף.
אופים בתנור שחומם ל-170 מעלות כ-15 דקות עד שהבצק יזהיב.
מגישים חם.